top of page
LinkedIn_Profiel_Afbeelding_MirjamVanRee.jpg

Interim -directeur

LEIDERSCHAP MET LEF!

Zijn jullie tijdelijk fulltime of parttime op zoek naar een schoolleider? Dan kan ik wellicht op verschillende manieren wat voor jullie betekenen. Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden samen te bespreken.

Mirjam van Ree

UITDAGINGEN

Ik houd van uitdagingen! Als ervaren interim-directeur neem ik dagelijks de leiding van de school en help ik de organisatie verder te ontwikkelen. Ik ben gepokt en gemazeld in de praktijk en vind complexe opdrachten een echte uitdaging. Als ik ergens aan begin, ga ik er met de volle 100% voor.

PROFESSIONELE CULTUUR

Ik breng de cultuur van een organisatie, het leiderschap en/of individuele teamleden in beeld. Vervolgens help ik de organisatie om vanuit een sterk gedragen visie een professionele teamcultuur neer te zetten.

Mirjam van Ree
Mirjam van Ree

Resultaat- en doelgericht

Vanuit een gedegen analyse van resultaten, stellen we een cyclisch ontwikkelplan op, om blijvend te kunnen verbeteren.  Ik ben sterk resultaat- en doelgericht, maar de weg naar de stip kan heel dynamisch zijn. Als we ergens samen commitment voor hebben gegeven en er ook samen voor willen gaan, is er geen weg meer terug.

PASSIE

Binnen gestelde kaders, geef ik professionals veel ruimte, vertrouwen en autonomie. Dat is mijn stijl van leidinggeven. Wat u van mij mag verwachten is; daadkracht, zichtbaarheid, gedrevenheid, empathie, directe maar respectvolle communicatie, gezonde dosis humor en heel veel enthousiasme en passie voor het vak!

Passie
Visievorming

VISIEVORMING

Scholen kunnen en durven steeds moeilijker hun eigen keuzes te maken. Ik help graag de autonomie weer terug te pakken. Hoe kijken we naar ontwikkeling van kinderen en wat hebben zij nodig voor de toekomst. Ik daag jullie uit om te dromen, samen eigentijdse en eigenwijze wijze keuzes te maken, uit te blinken en samen een sterke eigen identiteit te vormen. Ik heb de overtuiging dat het op positieve wijze bijdraagt aan afname van werkdruk en toename van werkgeluk.

ERVARINGEN

Ik heb ruime ervaring met visievorming, transformeren naar een Professionele Leergemeenschap (PLG), High Performing School (HPS), IKC-vorming en het neerzetten van een stevige professionele cultuur.Daarnaast heb ik in oktober 2024 samen met een team gezorgd dat een school met de status ‘zeer zwak’ weer een ‘voldoende’ kon worden.

Mirjam van Ree
bottom of page